یکشنبه، مرداد ۰۴، ۱۳۸۸

گزارش روز صعود قله گاشربروم دو توسط تیم هیمالیانوردی آقایان استان تهران

گزارش روز صعود قله گاشربروم دو
توسط تیم هیمالیانوردی آقایان استان تهران

خلاصه ای از گزارش صعود قله گاشربروم 2 توسط تيم منتخب هيماليانوردي آقايان استان تهران در روزهای 28 و 29 تیرماه را در ادامه مطلب مشاهده می نمائید،‌ گزارش كامل اين برنامه متعاقبا با بازگشت تيم استان تهران به كشور ارائه خواهد شد.

در كنار شرايط سياسي كشور پاكستان و كاهش شديد تعداد برنامه هاي اكسپديشن اين منطقه، سال جاري شرايط خاص جوي در كشور پاكستان به خصوص در منطقه هيماليا همراه است، به گونه اي كه به طور متوسط از زمان ورود تيم به كمپ اصلي يك روز در ميان شاهد بارش برف بوده ايم. تا كنون بيش از 3 روز متوالي هواي مناسب در منطقه پابرجا نبوده است و اين مسئله توانايي تيم هاي حاضر در منطقه را كه از كشورهاي كانادا، اسپانيا، كره، پرتغال، آمريكا، فنلاند، تركيه، لهستان، چك، نپال و ... هستند به حداقل رسانده است،‌ تا لحظه نگارش اين گزارش به جز 5 کوهنورد ایرانی تنها 3 كوه نورد از کشورهای ديگر به قله رسيده اند که از وضعيت يكي از آنان پس از صعود قله خبري در دست نيست.
با توجه به شرايط جوي حاكم، سرپرست برنامه كليه اعضاء تيم را به دو گروه اول و دوم تقسيم می نماید که از شروع برنامه با اختلاف يك كمپ نسبت به هم اقدام به صعود نمودند. قابل ذكر است اين برنامه ريزي در صورت شرايط مساعد جوي با هدف صعود هر 2 تيم و پشتيباني همديگر طراحی شده است.

يكشنبه 28 تيرماه 88 :
گروه اول در قالب 6 نفر متشكل از آقايان يونس رضاخاني، محمد نصيري، محمد نادريان، مجتبي رحمان ن‍ژاد، حميدرضا سنجري و سيدمحمد سيدآقايي در كمپ سوم ارتفاع حدود 7100 متر)در حال استراحت مي باشند، ساعت 15:40 با توجه به پيش بيني هاي هواشناسي كه در دست بود و دستور سرپرست برنامه كه خود در كمپ دوم (ارتفاع حدود 6500 متر) مستقر است، 4 نفر از اعضاء گروه اول شامل آقايان محمد نادريان، حميد رضا سنجري، محمد نصيري و مجتبي رحمان نژاد در هوايي ناآرام،بادی با سرعت حدود 40 كيلومتر، همراه با پودر برف، جهت برپايي كمپ چهارم اقدام به صعود نمودند، اين در حالي بود كه طبق اطلاعات هواشناسي وضعيت هوا رو به بهبود مي باشد و اين بهبودي دوامي كمتر از یک و نیم روز ندارد.
گروه از مناطق يخ زده و سنگي در حالي عبور مي كرد كه تمام طناب ثابت هاي آن مربوط به سال هاي قبل و در زير برف و يخ مدفون بود، اعضاء گروه طناب ها را با زحمت فراوان بيرون كشيده و در نهايت هم زمان با غروب آفتاب، ساعت 21:00 شب موفق به برپايي كمپ چهارم در ارتفاع حدود 7500 متر شدند.
كمپ فوق گورستاني از چادرهاي متلاشي شده تيم هاي سال هاي قبل بود و تيم تهران در سال جاري، نخستين برپا كننده اين كمپ به شمار مي آيد.


دوشنبه 29 تيرماه 88:

در ساعت 5:35 بامداد دو نفر از گروه اول شامل آقايان محمد نادريان و مجتبي رحمان ن‍ژاد، چادر كمپ چهارم را به مقصد قله ترك نموده و مدتي پس از آن 2 عضو ديگر گروه مسير بازگشت به كمپ سوم را در پيش گرفتند.
به علت عبور از زير هرم سنگي قله كه تراورسي طولاني در ارتفاع بالاي 7500 متر مي باشد، نفرات تا حدي از گزند باد در امان هستند و به همين دليل تيم سرعت مناسبي دارد،‌ اما سرماي 16- / 17- درجه كماكان در منطقه حاكم است. پس از حدود سه ساعت و نيم، تراورس طولاني با شيب تند و بدون ثابت گذاري به پايان يافته و تيم به 3 نفر از اعضاي تيم سراب كه از نيمه هاي شب قبل كمپ سوم را به مقصد قله ترك كرده اند مي رسد.
قابل ذكر است تيم سراب پس از رسيدن به چادر كمپ چهارم به توصيه سرپرست تیم خود يكی نفراتشان را براي بازگشت به كمپ سوم راهنمايي نمود.
گروه به اتفاق تيم سراب استراحتي مي نمايند، از اين پس مسير در دهليزي با شيبي حدود 40 تا 50 درجه و در قالب يك تيم ايراني پيموده مي شود. طناب ثابتي در كار نيست و تيم طناب هايشان را براي استفاده در ارتفاع بالاتر حفظ مي كنند. پس از عبور از دهليز كه يك ساعتي به طول مي انجامد تيم بر پشت هرم سنگي قله سوار مي شود، باد شديدي از جنوب غرب بر محيط قالب است، ساعت 10:30 را نشان مي دهد و از دور نشان يخي قله (سراك) پيدا مي گردد، مسير تا ساعت 11:15 دقيقه ادامه داده مي شود، شيب تندتر شده است، 120 متر طول طناب مشتركا" با تيم سراب ثابت گذاري مي گردد، اين در حالي ست كه منطقه در مه فرو مي رود.
وقت زيادي صرف ثابت گذاري شده، ساعت 12:45 است، قابل ذكر است پس از عبور از دهليز دو مسير براي صعود نهايي وجود دارد، تيم به علت صرفه جويي در زمان از مسير مستقيم كه كمتر انتخاب مي گردد حركت خود را ادامه مي دهد.
ساعت 13:45 است،‌ آخرين گام ها به سمت قله برداشته مي شود، تيم به زير نقاب برفي كه به علت بارش هاي جديد بسيار شكننده و خطرناك مي نمايد رسيده، ظاهرا مدت طولاني است كه كسي بر روي نقاب گام ننهاده است، پس تيم نيز از رفتن بر روي آن خودداري مي كند. اعضاء همديگر را در آغوش مي كشند و پرچم پر افتخار ايران را بر بلنداي قله به اهتزاز در مي آوردند و با شعار يا محمد رسول الله پيام آور صلح و دوستي خبر صعود خود را به سرپرست برنامه مخابره مي كنند، پس از ثبت چند عكس و فيلم به سرعت به سمت كمپ چهارم سرازير مي شوند.
كمتر از 1 ساعت از بازگشت قله نگذشته كه تيم به دو كوهنورد (لوئيس تبعه اسپانيا و جك تيلور تبعه لهستان) مي رسد، به آن دو نفر كمبود وقت و شرايط بد جوي عصر هشدار داده مي شود اما آن دو به صعود ادامه مي دهند. در ساعت 16:00 پس از جمع آوري كمپ چهارم به سمت كمپ سوم راهي مي شوند و نهايتا ساعت 18:30 تيم صعود كننده در كمپ سوم مورد استقبال گروه دوم شامل آقايان كاوه كاشفي، دكتر عليرضا بهپور، علي نصيري، مسعود طاهري و اميد آمحمدي كه شرايط جوي ديگر اجازه صعود قله را به آنها نداد، قرار مي گيرند.
با فرا رسيدن تاريكي و بازنگشتن دو كوهنورد خارجي، توسط يكي از اعضاء تيم يك چراغ پيشاني در حالت چشمك زن بيرون چادر قرار داده مي شود، در نهايت ساعت 22:00 كوهنورد لهستاني مي تواند خود را به كمپ سوم برساند. او پس از رسيدن به كمپ سوم از گم شدن همنوردش خبر داد، وي ادعا كرد كوهنورد اسپانيايي با توجه به ممانعت هاي او از نقاب برفي بالا رفته و ديگر از او خبري نمي شود. (تا ساعت ثبت اين گزارش، تنها فرداي روز صعود يكبار چراغ لوئيس اسپانيايي در ارتفاع حدود 7600 متر ديده شد، متاسفانه تيم اسپانيا و ديگر تيم هاي مستقر به علت هواي نامساعد و فاصله بيش از دو كمپ نتوانستند اقدامي صورت دهند و همچنان اثري از وي در دست نيست.)
ديگر زماني ست كه روز صعود به پايان رسيده است
.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر